Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Θερμαικός : «Έδρασαν για τον τόπο τους» οι μαθητές σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού


Το όραμα, οι ιδέες και η συνεργατική αξία ήταν τα στοιχεία, τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από την εκδήλωση που
πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου της Περαίας. Το θέμα ήταν η παρουσίαση των υλοποιημένων από τις ενταγμένες στο Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού, «Δρω για τον τόπο μου», μαθητικές ομάδες σχολικών μονάδων της περιοχής.
Μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Δρω για τον τόπο μου», του οποίου συντονιστικός φορέας είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και χάρη στη συντονισμένη δουλειά της Διοίκησης του Δήμου, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, προσφέρθηκε μία μοναδική ευκαιρία στους μαθητές. Η ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με την οργάνωση και υλοποίηση μίας ή περισσότερων δράσεων ανάδειξης του τόπου του σχολείου τους (Περαία, Επανομή, Ν. Μηχανιώνα, Ν. Επιβάτες).
Ο καρπός αυτής της δουλείας τους παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκδήλωση, όπου παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Κατερίνα Χατζηχριστοφή, για να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες μαθητών και καθηγητών. Η ήπια τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αισθητική αναβάθμιση αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους κινήθηκαν τα παιδιά, με τις ιδέες τους να ξεχειλίζουν φρεσκάδα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Μιας και όμως, το βαθύτερο νόημα και ο ουσιαστικός σκοπός, που επιδιώκεται να προωθηθεί μέσω των δράσεων του Τοπικού Περιβαλλοντικού Δικτύου είναι η ενεργή συμμετοχική διαδικασία, μετά την παρουσίαση των εργασιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν από την αίθουσα του αμφιθεάτρου, για να κάνουν τα λόγια έργα.
Το έργο ήταν μία επιτόπια δράση ανάπλασης και εξωραϊσμού της παιδικής χαράς, πλησίον του Γυμνασίου, όπου η θέληση και η δημιουργικότητα των μαθητών άφησαν το αποτύπωμά τους.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνόδευσαν χορευτικά και μουσικά δρώμενα από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Περαίας, Bazaar αντικειμένων και κοσμημάτων από επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλώσιμα υλικά, έκθεση με έργα και φωτογραφίες των μαθητών και face painting.
«Κοιτάξτε το μέλλον με πείσμα και τόλμη, αδράξτε το και βάλτε τα δυνατά σας, για να γίνετε εσείς ο φορέας της αλλαγής, που θα κάνει τον τόπο μας πιο όμορφο. Γίνετε εσείς ο παραδειγματισμός όλων μας. Η αισιοδοξία και η ελπίδα μας», προέτρεψε τα παιδιά ο Δήμαρχος, κ. Μαυρομάτης, επ’ αφορμή της εκδήλωσης και συμπλήρωσε : «Σήμερα αποδείξατε ότι μπορείτε» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης

 VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης VimaThess-News.gr Το site της Εφημε...