Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Θερμαικού :Ολοκληρώθηκαν τα Θεατρικά Ταξίδια του Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού

Ένα μεγάλο multimedia αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή«Το θέατρο ως μορφή τέχνης δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν' αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μια αλήθεια.
Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο ως μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου». Αυτή η φράση του Καρόλου Κουν συνοψίζει την προσφορά του θεάτρου στον ψυχισμό του ανθρώπου και υπενθυμίζει τι πραγματικά σημαίνει ψυχαγωγία, δηλαδή αγωγή της ψυχής.
 
Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2017 διοργάνωσε, σε συνεργασία με το ΔΥΠΠΑΚΥΘ και την ΔΚ Επανομής, τα «Θεατρικά Ταξίδια το Νοέμβριο» στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, θέλοντας να προσφέρει τροφή στην ψυχή του κόσμου με 5 θεατρικές παραστάσεις αξιόλογων θεατρικών ομάδων με ελεύθερη είσοδο.
 
Προηγήθηκαν οι παραστάσεις :
 
«Μπαμπάδες με Ρούμι» - ΚΕΥΝΣ Δήμου Νεάπολης – Συκεών (Η κωμική ιστορία ενός γελοίου εγκλήματος των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, σκηνοθεσία Στ. Στάμογλου),
 
«Η λωρίδα της Γάζας» - Φύρδην – Μύγδην (Μια μαύρη, νοσηρή, αιματηρή κωμωδία του Αλ. Βενιέρη, σκηνοθεσία Γ. Αλεξοπούλου),
 
«Η Τελετή» - ΔΗΠΠΑΚΥΘ Δήμου Θερμαϊκού (Μια μαύρη κωμωδία του Π. Μάνεση, σκηνοθεσία Χρ. Σιμούλη) και
 
«Δεν σε ξέχασα ποτέ» - Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι μνήμης του Λ. Α. Ναρ, σκηνοθεσία Μ. Σιώνα).
 
Η διοργάνωση που αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο λήγει σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με την παράσταση «Ιστορίες διάσημων και άσημων γυναικών» από τη θεατρική ομάδα Άλμα, στις 20.00.
(Επτά διαφορετικές ιστορίες μέσα από τα μάτια τεσσάρων συγγραφέων, σκηνοθεσία Μ. Καραγιαννοπούλου-Δραγώγια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης

 VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης VimaThess-News.gr Το site της Εφημε...