Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δήμος Θερμαικού : «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821»


Αποτέλεσμα εικόνας για «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΘΕΜΑ: «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821»
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού σας προσκαλεί στον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα που καθορίζεται ως εξής: 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περαία, 12-03-2018
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: 4219
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 
Γραφείο Δημάρχου
Διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 2
Ταχ. Κώδικας : 57019, Περαία
Τηλέφωνα : 2392330003 & 007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 
 Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00΄ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
 Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
 Το πρωινό της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 
Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Δημοτική Κοινότητα Περαίας 
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Άνω Περαία. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Σίσκο, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. 
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, στην Κάτω Περαία. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Πασχάλη Δημόπουλο, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Άνω Περαία) ως εξής: ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα Νίτσα Κάλφα, το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, οι Ναυτοπρόσκοποι, η ΕΘΟΠΑΚ, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Κοινή παρέλαση των Σχολείων (Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας), των Σωματείων, των Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.15΄ επί της κεντρικής οδού Νέων Επιβατών – Περαίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κος Ηλίας Καστράνης. 
Για τις Δημοτικές Κοινότητες Αγ. Τριάδας, Ν. Επιβατών και Περαίας, υπεύθυνος συντονιστής ορίζεται ο κ. Νικόλαος Γώττης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Περαίας. 
Δημοτική Κοινότητα Νέων Επιβατών
Στις 10.15΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αιμιλία Ρουσάκη, Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ν. Επιβατών. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλέξης Ρούφτης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
Τελετάρχης ορίζεται η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Ν. Επιβατών.
Δημοτική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Στις 10.15΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αθηνά Καγιαδάκη, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αγ. Τριάδας. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Τσαλίκης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμος Γεωργιάδης, Δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Τριάδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας
Στις 09.30΄θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της Σημαίας. 
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Φανή Βουτσή, Εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα Μένη Βαρσαμόγλου, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Κοινή παρέλαση των Σχολείων (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου και Νέας Κερασιάς), των Σωματείων, Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.30΄ επί της οδού Πολυτεχνείου (από τα Πεύκα προς το Κέντρο Υγείας).
Τελετάρχης για τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και υπεύθυνος συντονιστής για τη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας και τις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου και Ν. Κερασιάς ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μπαλασάς.
Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου 
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κων/νο Ανδρεάδη, Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοχωρίου.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αβραάμ Κοσμίδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.
Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασιάς
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αικατερίνη Κοριτσίδου, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κερασιάς. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Κουτσουράδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Μετάβαση στο χώρο της παρέλασης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
Δημοτική Κοινότητα Επανομής
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαγδαληνή Μπεκρή, Εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Επανομής. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σφυρής, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Παρέλαση των Σχολείων, των Σωματείων, Συλλόγων και των Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.30΄ στην κεντρική πλατεία Επανομής.
Για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου υπεύθυνος συντονιστής ορίζεται ο Νικόλαος Χριστοφόρου, εργαζόμενος του Δήμου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Ιάκωβος Καφφάτος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 1ου ΕΠΑ.Λ. Επανομής.
Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου
Στις 10.30΄ θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα. Στο τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαρία Μαυρομάτη, Νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Μεσημερίου. 
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει:
• Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ως εξής: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ευθυμιάδης, οι Σχολικές Μονάδες, Σωματεία και Σύλλογοι.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
• Παρέλαση των Σχολείων, των Σωματείων και Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.15΄ στην κεντρική πλατεία Μεσημερίου.
Τελετάρχης ορίζεται η κα Ευριδίκη Σαββουλίδου, Δασκάλα Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου. 
Το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού παρακαλείται για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες, που το αφορά, στους χώρους κατάθεσης στεφανιών και παρελάσεων.
Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και, κύρια, των σχολικών τελετών και της παρέλασης των τμημάτων.

Ο Δ ή μ α ρ χ ο ς

Γιάννης Μαυρομάτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 
1. Δημοτικό Συμβούλιο, Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων
2. Ιεροί Ναοί
3. Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ.
4. Σχολικές Μονάδες 
5. Στρατιωτικές Μονάδες, Σώματα Ασφαλείας 
6. Τοπικοί Φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης

 VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης VimaThess-News.gr Το site της Εφημε...