Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Δήμος Θερμαικού : «ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»

Φωτογραφία του Nikos Balafas.Συνεχίζεται και φέτος η δράση – ενημέρωση σχολείων στο Δήμο Θερμαϊκού, AIDS : «ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»

Συνεχίζεται και το 2018 με αξιοσημείωτη επιτυχία, το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενημέρωσης απευθυνόμενο στους μαθητές των λυκείων του Δήμου Θερμαϊκού, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2015 από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με την ΕΕΜΑΑ και υπεύθυνο τον κ. Κολλάρα Παναγιώτη, Διευθυντή ΕΣΥ Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ / Δημοτικό Σύμβουλο και μόνιμο σύμμαχο πρωτοβουλιών σχετικών με την υγεία.
Η δράση AIDS : « ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ» έχει σαν κύριο στόχο την καταπολέμηση της άγνοιας, σε μία ηλικιακή ομάδα, στην οποία η ενημέρωση είναι από ελλιπής έως παντελώς απούσα, με εναλλακτικές και τολμηρές μεθόδους διαδραστικής ενημέρωσης και τη χρήση του θεατρικού παιχνιδιού.
Η ανάγκη για ενημέρωση των νέων σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, διαπαιδαγώγησης και στο φλέγον ζήτημα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του Aids κρίνεται επιτακτική και ιδιαίτερη έμφαση οφείλεται να δίδεται στην πρόληψη, τα μέτρα προφύλαξης, την επαγρύπνηση, αλλά και την καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού.
Αυτό ακριβώς επιδιώκεται με τη συγκεκριμένη δράση, της οποίας η πρώτη ομιλία για το 2018, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στο 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, που εδράζεται στην Περαία από τον κ. Παναγιώτη Κολλάρα, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Περαίας, κα. Νίτσα Κάλφα. Οι ενημερωτικές ομιλίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, ώστε να καταπολεμηθεί το «ισχυρότερο όπλο του ιού», σύμφωνα με τον κ. Κολλάρα, που είναι ο εφησυχασμός.
Η επιτυχία του προγράμματος κρίνεται από τον ενθουσιασμό που επιδεικνύουν μαθητές και καθηγητές, αλλά και από την επέκταση της πρότυπης δράσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από επιθυμία συμμετοχής που εξέφρασε μεγάλος αριθμός λυκείων.
Αναφορικά με τη δράση, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, δήλωσε : «Η εξαιρετική ανταπόκριση που βρήκε το πρόγραμμα AIDS : «ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ» αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούμε να λάβουμε στην προσπάθειά μας να λειτουργήσουμε ως φορέας ενημέρωσης σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό, όσο είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η σχετιζόμενη με το θέμα αφύπνιση. Στόχος μας, κανένας νέος να μη μείνει ανενημέρωτος και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ειδικά το Aids, να καταπολεμηθεί στη ρίζα του, δηλαδή στην άγνοια, που τρέφει την εξάπλωσή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης

 VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης VimaThess-News.gr Το site της Εφημε...