Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Δήμος Θερμαικού : Ξεκίνησαν με επιτυχία οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας στο Δήμο Θερμαϊκού
μια εκδήλωση που ένωσε το χθες με το σήμερα και μετέτρεψε τους συμμετέχοντες σε αρωγούς στη διάσωση των παραδόσεων του τόπου, όπως του παραδοσιακού αρματώματος των διχτυών ή αλλιώς μπαλώματος, του οποίου τα μυστικά ξεδιπλώθηκαν σε ένα εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης στη Ν. Μηχανιώνα, την Τετάρτη 11 Απριλίου.
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας και την εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, η οποία μάλιστα, φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, μιας και αποτελεί μια καινοτόμα εταιρεία στο κομμάτι της κατασκευής των διχτυών, η πρώτη μάλιστα που έφερε τη μέθοδο με κόμπους στην Ελλάδα.
Όσοι ήταν παρόντες εισήχθησαν στην τέχνη, αντιπροσωπευτική της Θαλασσινής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,η γνώση της οποίας μεταφερόταν από γενιά σε γενιά για χρόνια, έλαβαν πληροφορίες για το ψάρεμα, απόλαυσαν τη διαδικασία και διασκέδασαν, κάνοντας μια αναδρομή στο χρόνο και γνωρίζοντας ένα επάγγελμα, που θα μπορούσε να βάλει το δικό του λιθαράκι στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην εποχή της οικονομικής κρίσης.
Η εκδήλωση έληξε με την παραλαβή αναμνηστικών δώρων από τους συμμετέχοντες, ενώ τη σκυτάλη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, παίρνει σειρά ομιλιών σε σχολεία του Δήμου, σχετικά με το ψάρι, την κουζίνα και τη διατροφή, στις οποίες συμμετέχουν το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης

 VimaThess-News.gr : Το site της Εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης VimaThess-News.gr Το site της Εφημε...